About יוגה לנשים בהריון

הרפיה יוגית תורמת להקלה בכאבי גב וכאבי שרירים אחרים והקלה בכאבי הלידה.

מדובר על חוויה נעימה במיוחד שתעזור לך לא רק להרגיש יותר טוב מבחינה פיזית גם בשלבים מאתגרים במהלך ההיריון, אלא גם מבחינה רגשית. סטודיו פראנה מזמין אותך לשיעורי יוגה מיוחדים שמיועדים לנשים הרות, אז למה שלא תנסי זאת עוד היום?

Once you come across peace in oneself, you turn out to be the sort of one that can Stay at peace with others

אין ספק שבמהלך ההיריון את נדרשת לחשוב לא רק על עצמך, אלא גם על העובר, ולא אחת זה עלול להיות מבלבל. נשים רבות שוכחות את עצמן ומתייחסות רק לתהליך שבו הן נמצאות, ובפועל זו עוד סיבה נהדרת שבגללה כדאי לעשות יוגה בתקופת ההיריון.

תרגול יוגה במהלך ההריון יחזק את הכח הפנימי ויסייע בשליטה על הגוף ועל הרגשות (שנמצאים לא במצב היציב הרגיל שלהם).

מאוד התרגשתי לקראת הסדנא. קיבלתי את ברכת הדרך מבני משפחתי. בהנחיית רביד, התחלתי להפחית סוכר וקפה כהכנה לסדנא, ולהפתעתי זה לא היה קשה כפי שחשבתי.

מורה מנוסה – בעת ביצוע תנוחות יוגה שונות בהריון ישנה חשיבות רבה להדרכתו של מורה אשר יהיה מסוגל לתקן ולהנחות אותך במהלך התרגול.

פקיעה מוקדמת של מי שפיר – (לפני הופעת הצירים). לעתים פוקעים הקרומים click here לפני הופעת הצירים – ירידת מים מוקדמת.

יש לנסות לשבת זקוף ולא לרבוץ. תרגילים של הרמת זרועות מעל הראש ומתיחת בית החזה כלפי מעלה.

המפרקים שלך מתחילים להיות יותר גמישים, בצעי את התנוחות בצורה איטית וזהירה יותר.

למתרגלות יוגה רגילה שאינן מעוניינות לוותר על התרגול הרגיל, שיעורי יוגה לנשים בהריון אינם רק תרגול בטוח שנגזרו ממנו תנוחות שאינן הולמות, אלא עולם תוכן עשיר ומרתק בפני עצמו של הכנה יעילה ללידה דרך המפגש עם הגוף בכלים הייחודיים של עולם היוגה.

למידה ושליטה בשיטת נשימה זו מכינה אותך לקראת הצירים והלידה ומלמדת אותך כיצד להשאר רגועה כאשר את זקוקה לכך יותר מכל: כאשר את מפחדת או סובלת מכאבים הגוף שלך מייצר אדרנלין ומייצר פחות אוקסיטוקין – הורמון המקדם את הצירים.

ההיריון הוא תקופה של שינוי והיוגה עוזרת לנו להכיר את השינויים הפיזיים והמנטאליים שאנו חוות ומלמדת אותנו להקשיב להם ולצרכים המשתנים. אנחנו לומדות לנשום ולהסתייע בנשימה ובקולות ככלי להירגעות ולהתחברות פנימה, אנחנו מאריכות ומחזקות קבוצות שרירים התומכות במשקל ובגבולות הגוף המשתנים, אנחנו לומדות לעבוד עם שרירי קרקעית האגן שלנו (מולה בנדהה) כדי לספק תמיכה לאיברים הפנימיים הנדחסים ונדחקים עם גדילת הרחם והעובר ולהגן על הגב התחתון שרבות סובלות בו כאבים מיותרים במהלך ההיריון, אנחנו לומדות לשלוט בשרירים הטבעתיים הללו כדי לדעת להרפות אותם בזמן הלידה, אנחנו לומדות להכיר את מבנה האגן שלנו – ערסל העצמות ממנו יגיח התינוק שלנו והמפרקים שאותם אנחנו מגמישות כדי לסייע לתינוק להגיח אל העולם.

רלקסין – מופרש ע"י השליה, הגופיף הצהוב ורירית הרחם ומרכך את רקמות החיבור, סחוסים ומפרקים לקראת הלידה – מה שמסייע להתרחבות האגן.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *